Helse-lækkerier til læselounge ved brændeovnen

Helse-lækkerier til læselounge ved brændeovnen. 

Vi er holdt op med at se film og spille computer hjemme i familien Spelt. Helt og fuldkomment. Vi har truffet mange 'anderlredes' beslutninger i vores familie: unshooling er nok det mest radikale, men der er nu en lang liste alligevel. Her i vintermørket hygger vi om eftermiddagen foran brændeovnen, glor på ilden og læser og syr og strikker og leger, og roen derinde efter en god tur med hunden ude i kulden passer lige til kalorier og the. Her er to opskrifter på noget dejligt, vi spiser om eftermiddagen. Når det er lidt mere avanceret end pistacienødder og gulerødder. 

 

Kuglekager med sommerstemning

2 mellemstore gulerødder skåret i mindre stykker

1/2 cup mandler/græskarkerner/solsikkefrø (jeg bruger en tilfældig blanding af, hvad jeg har)

10 dadler uden sten, bruger Biogans eller Medjoul

1 cup kokosmel

2 teskeer økologisk hindbærpulver

2 teskeer blåbærpulver

2 teskeer hybenpulver

en anelse himmalayasalt

Puls det hele i en foodprocesser 10-20 gange, til det er knust lidt og kør derefter, til der er en masse, som kan samles til kugler. Jeg smadrer det ikke totalt, kan godt lide lidt knas. 

Trilles til kugler som rulles i kokosmel, hvis man vil. 

 

Kuglekager i efteråret: med hokkaido og honning

2 mellemstore gulerødder

1/2 bagt hokkaido, (befriet for kerner og skåret i mindre stykker og smurt med en anelse olivenolie, bagt v 150 grader til mørt) - med skal og det hele

1 cup blandede nødder

2 cups kokosmel

20 dadler

1 cup havregryn

lidt himmalayasalt

en stor skefuld rå honning

1/4 cup kokosmousse (man kan godt bruge kokosolie, så lidt mindre)

!/8 cup kakao

Puls det hele i en foodprocesser 10-20 gange, til det er knust lidt og kør derefter, til der er en masse, som kan samles til kugler. Jeg smadrer det ikke totalt, kan godt lide lidt knas. 

Trilles til kugler som rulles i kokosmel, hvis man vil. Vi hygger os gevaldigt med det og har til gengæld ikke brug for modellervoks. 

 

November 2016

 

Læs flere artikler i: